DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STRAVIČNO
 
HRT dao otkaz Zovku tijekom pressice koja se bavila njegovim slučajem
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 25.09.2018. - 12:25:00
Zadnja izmjena: 25.09.2018. - 13:02:07
ZAGREB - Hrvoje Zovko jutros je tijekom pressice u Hrvatskom novinarskom društvu koja se bavila njegovim slučajem saznao da je dobio otkaz na HRT-u. 

Da stvar bude užasnija, Zovko nije obaviješten niti je primio obavijest o otkazu. 

U obrazloženje otkaza, koji je Zovko, inače i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, dobio nakon svađe s urednicom Informativnog programa Katarinom Perišom Čakarun, ugurano je svašta. Pa i Instanbulska konvencija.

"Hrvatska radiotelevizija danas je donijela odluku o prekidu radnog odnosa s jednim od svojih zaposlenika. Razlog za izvanredni prekid radnog odnosa je teška povreda Općih pravila o radu i ponašanju koja se sastojala od niza upućenih uvreda, nedoličnog ponašanja, krajnje neprimjerenih i neprofesionalnih izjava, izvan granica onoga što se smatra kolegijalnom i pristojnom komunikacijom. Ispad se dogodio u službenim prostorijama HRT-a tijekom radnog vremena", piše na početku priopćenja.

Posljedica je to nedavnog verbalnog sukoba između izvršnog urednika HTV4 Hrvoja Zovka i rukovoditeljice Informativno-medijskog servisa HTV-a Katarine Periše Čakarun. Zovko je, kako se može čuti od kolega s Prisavlja, rukovoditeljici IMS-a podnio pismenu ostavku na svoju funkciju, koju je ona u prvom razgovoru s njim mirno prihvatila, da bi ga potom, nekoliko sati kasnije, ponovno pozvala na razgovor.

Tada je od njega zatražila pojašnjenja za njegove navode u ostavci jer je, kako se doznaje, Zovko u ostavci ustvrdio da je bio izložen cenzuri, i u odabiru tema i gostiju za emisije.

U svakom slučaju, Hrvoje  Zovko nije zaslužio nikakav otkaz. Čak ni opomenu. Moglo mu se uputiti upozorenje zbog kršenja pravila o komunikaciji unutar kuće. Ovako, ostaje gorak otkaz samovolje političkih komesara na HRT-u. Tamo ionako svaka vlast ima bogatu kolekciju vlastitih karijerističkih "gazda".