DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ISTRAŽIVANJE
 
Hrvatska je za njemačke turiste srednje sigurna zemlja
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.12.2017. - 12:08:57
BERLIN - Nijemci za odlazak na odmor sigurnim smatraju još samo pet odredišta na svijetu, a Hrvatsku doživljavaju srednje sigurnom zemljom, proizlazi iz ispitivanja kompanije British American Tobacco (BAT) objavljenog u ponedjeljak.

Njemački turisti sigurno se osjećaju jedno u vlastitoj zemlji, Austriji, Švicarskoj, Skandinaviji i Italiji. Najpopularnije turističko odredište Španjolska svega 49 posto ispitanih smatra sigurnim, pokazalo je istraživanje.

Hrvatsku, koja spada među pet najpopularnijih turističkih odredišta za njemačke turiste, sigurnom smatra 33 posto ispitanih. Time se Hrvatska našla u sredini ljestvice u grupi sa zemljama poput Grčke ili Velike Britanije.

Od 30 najpopularnijih turističkih odredišta za Nijemce na dnu su se našle Turska, Tunis i Egipat.

"Umjesto sunca, plaže i mora sigurnost je postala odlučujući čimbenik u odabiru mjesta za odmor", rekao je znanstveni voditelj studije Ulrich Reinhardt iz instituta Gfk koji je proveo istraživanje za potrebe BAT-ove Zaklade za budućnost kompanije.

No svaki dvanaesti se ispitani se niti u Njemačkoj ne osjeća sigurnim. Ispitivanje je pokazalo odnos između stupnja obrazovanja i straha zako što slabije obrazovani turisti pokazuju veći stupanj straha.

Zaklada za budućnost BAT iz Hamburga redovito objavljuje studije na temu turizma.