DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMOCIJA
 
Hrvatska uspješno predstavljena na najvećem turističkom sajmu u provinciji Guangxi
Autor/izvor: Matej Balen
Datum objave: 15.10.2017. - 18:46:55
ZAGREB - Veleposlanstvo Republike Hrvatske u NR Kini i CSEBA na zajedno su izlagali na 2017 China-ASEAN Tourism Expo kojeg je organizirala Kineska nacionalna turistička zajednica (CNTA). 

S obzirom da je Hrvatska po prvi puta predstavljena u ovome dijelu Kine, poseban naglasak je stavljen na turističku ponudu vezanu uz hrvatsku kulturu i povijest, gradove Pulu, Split i Dubrovnik. Cilj sajma jest dodatno turističko povezivanje unutar Novoga puta svile, kako jugoistočno-azijskih tako i europskih zemalja sa samom Kinom, kako je naglašeno u službenim priopćenjima kineskog domaćina.

Broj kineskih turista koji su putovali u inozemstvo u 2017. godini dosegnut će rekordnih 130 milijuna, a upravo su kineski turisti specifični po tome što vrlo rijetko posjećuju samo jednu zemlju u svojim međunarodnim putovanjima. Upravo zbog toga, posebno je istaknuto kako je suradnja između različitih nacionalnih turističkih zajednica izuzetno bitna radi podizanja usluge i razvitka turističke ponude.

U tri dana, turističku ponudu 300 domaćih i međunarodnih izlagača pregledalo je više desetaka tisuća kineskih posjetitelja.

Domaćin sajma, Guilin, jedinstveni je južni kineski grad smješten između bizarnih formacija kršovitih stijena prekrivnima bujnim zelenim raslinjem, što ga čini jednim od najpopularnijih i najljepših turističkih destinacija u samoj Kini. Posebna atrakcija ovoga dijela Kine su i spektakularni prizori rižinih polja (“rižine terase”) koje uživo pogleda više milijuna turista godišnje.