SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VINO
 
Hrvatska vina u Beču
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.09.2017. - 15:56:26
ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora, u cilju internacionalizacije poslovanja hrvatskih tvrtki i proizvoda, pod brandom "Vina Croatia – vina mosaica" organizira promociju hrvatskih vina u Beču. 

U razdoblju od 21. do 24. rujna na poznatom bečkom trgu Am Hof predstavit će se 12 hrvatskih vinarija sa svojim proizvodima. Uz vina, posjetitelji će moći kušati i hrvatske gastro delicije svaki dan od 12 do 20 sati.

Uz samo predstavljanje na trgu Am Hof, u bečkom restoranu Graben 30 održat će se stručno vođeno kušanje vina (Masterclass) za vinske stručnjake. Svoja vina i hranu će promovirati Badel 1862, Degrassi, Dvanajščak, Kozol, Feravino, Iločki podrumi, Kozlović, Krauthaker, Kutjevo, PP Orahovica, Zigante, Zlatan otok, PZ Vrbnik, Delikroat i Aura Delikatessen.

HGK, preko svog Udruženja vinara, tako nastoji kroz promocije i prodaju pokušati doći do novih tržišta i novih kupaca. Ovakve akcije pod nazivom „Vina Croatia - Vina Mosaica" radit će se i na drugim tržištima odakle dolaze turisti u Hrvatsku.

Projekt „Vina Croatia – Vina Mosaica" okupila domaće proizvođače vina s ciljem pozicioniranja Hrvatske na vinskoj karti svijeta. Proizvođači na tržište izlaze zajednički, s prepoznatljivim brendom nastojeći povećati prodaju na domaćem i stranom tržištu te povećati konkurentnost domaćih vina. Kod predstavljanja hrvatskih vina naglasak je na povijesnoj baštini proizvodnje, kvaliteti, jednostavnosti i pristupačnosti.