SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INOVACIJE
 
Hrvatski startup Aspida izradio interaktivnu tipkovnicu za ljubitelje Angry Birdsa
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.02.2017. - 15:14:00
Zadnja izmjena: 07.02.2017. - 15:17:46
ZAGREB - Hrvatski start up Aspida, pod brendom Izzy, izradio je prvu interaktivnu tipkovnicu za ljubitelje poznatog animiranog filma Angry Birds, izvijestili su u utorak iz Aspide. 

Radi se o prvoj tipkovnici s razvijenim prepoznavanjem poteza prsta na tipkovnici čime se, objašnjava inovator, jednostavno i brzo iscrtavaju emotikoni i simboli bez izlaska iz glavne tipkovnice u onu sa simbolima. Potezi su ujedno osmišljeni da budu intuitivni i lako pamtljivi.

"Fanovi Angry Birdsa, ali i većina ostalih koji na najkorištenijoj alatki - tipkovnici - žele i malo akcije, zabave i dizajna, od sada mogu imati vlastitu brendiranu i interaktivnu tipkovnicu s hrvatske start up scene za sve IOS i Android uređaje", ističu iz Aspide.

Naglašavaju kako uz uobičajene funkcije nova tipkovnica pruža potpuno nov doživljaj posredstvom prijenosa zvuka i animacije. Tako se, recimo,  tema iz filma Angry Birds može zasvirati prelaskom prsta preko tipkovnice, dok se animacije likova, za deset najviše korištenih emotikona,  mogu aktivirati iscrtavanjem određenih poteza.   

"U ponudi su četiri besplatna generička skina za tipkovnicu, na kojima će se učestalim korištenjem iscrtavanja emotikona i simbola 'osvajati' animacije s likovima iz spomenutog animiranog filma. Prvi će tjedan svi skinovi biti besplatni na Apple i Google storeu", navode iz Aspide. 

Iako iza sebe imaju već niz uspješnih projekata u Hrvatskoj, tek suradnjom s finskim Roviom i likovima iz njihove igrice i filma Angry Birds ta hrvatska tvrtka, odnosno brend Izzy, izlazi na globalno tržište. Glavni investitor projekta je splitski Jadran Kapital, a na projektu surađuju s agencijom Bruketa&Žinić.