SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VAN PAMETI
 
HŽ ne prodaje karte preko interneta; tvrde da uslugu pokreću uskoro
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 26.06.2012. - 09:21:26
ZAGREB - Na jednoj od najvećih turističkih web stranica Tripadvisor, koju koriste milijuni putnika kad trebaju savjet o putu u neku zemlju, nedavno se povela rasprava o problemima koje turisti imaju u Hrvatskoj, a na meti su Hrvatske željeznice.

Strani turisti koji žele od Zagreba do Splita putovati vlakom ne mogu iz svoje zemlje kupiti kartu za taj vlak putem interneta, što im dosta otežava planiranje putovanja, a svoja negativna iskustva putem foruma dijele s ostalim potencijalnim turistima iz cijelog svijeta.

Na jednoj od najvećih turističkih web stranica Tripadvisor, koju koriste milijuni putnika kad trebaju savjet o putu u neku zemlju, nedavno se povela rasprava upravo o tome koje sve peripetije prolaze turisti kad žele putem interneta kupiti kartu za vlak u Hrvatskoj.

Putnici, žale se korisnici Tripadvisora, koji dođu zrakoplovom do Zagreba, a put prema moru žele nastaviti vlakom, ne mogu unaprijed preko interneta kupiti karte i biti sigurni da će imati mjesto u vlaku u željeno vrijeme i za željenu destinaciju.

Takve situacije turistima uvelike otežavaju planiranje putovanja, a dio njih ujedno odustaje od dolaska u Hrvatsku te se okreće nekim susjednim zemljama koje su svoje usluge prilagodile današnjem vremenu.

U HŽ-u su za Večernji list kratko poručili da će u dogledno vrijeme putnicima ponuditi i način prodaje prijevoznih karata putem interneta, a za to su, navodno, već pokrenuli aktivnosti.

 Medvescak