SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
HZJZ opovrgnuo nestašicu: Na lageru 20.000 doza cjepiva protiv tetanusa
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 31.01.2019. - 18:48:26
ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) demantirao je u četvrtak tvrdnje iznesene na sjednici Hrvatskoga sabora o nestašici cjepiva protiv tetanusa, istaknuvši da je trenutno na lageru 20.000 doza cjepiva protiv tetanusa, u svakom trenutku dostupnih liječnicima primarne zdravstvene zaštite i hitne medicine, te drugim zdravstvenim ustanovama.

SDP-ov zastupnik Gordan Maras izjavio je u četvrtak u saborskoj raspravi kako u Hrvatskoj vlada nestašica cjepiva za tetanus i da ga se trenutno ne može dobiti "gotovo niti kod jednog liječnika opće prakse", zbog čega je prozvao ministra zdravstva Milana Kujundžića.

"HZJZ odlučno demantira dezinformacije iznesene na današnjoj sjednici Hrvatskoga sabora o nestašici cjepiva protiv tetanusa. Napominjemo da je HZJZ osigurao opskrbu u Hrvatskoj i da je trenutno na lageru 20.000 doza cjepiva protiv tetanusa, u svakom trenutku dostupnih liječnicima primarne zdravstvene zaštite, hitne medicine te drugim zdravstvenim ustanovama", stoji u priopćenju koje je potpisao ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

U priopćenju se također napominje da se svi zdravstveni djelatnici i zdravstvene ustanove koje trebaju cjepivo za postekspozicijsku zaštitu mogu slobodno obratiti županijskim zavodima za javno zdravstvo.