SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INOVACIJE
 
I'M the one: Prva dizajnerska kolekcija od ekoloških tkanina
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.11.2018. - 07:56:00
Zadnja izmjena: 24.11.2018. - 09:06:35
ZAGREB - Iza kolekcije I'M the one stoji dvojac Ivona Martinko, na čelu kreative, i Sandra Dragaš, na čelu logistike, koje su se odlučile na drastičan i inovativan potez pri izboru tkanina u kolekciji jesen/zima 2018./19., pa i ubuduće. 

Kao jedne od pionirki u ovom dijelu Europe, kolekciju su proizvele od EKOloških tkanina. Vrhunski modni dizajn uokvirio je organske, EKOloške tkanine, koje su ugodne te ne sadrže umjetne boje.

I'M the one na jedinstven način je ujedinio atraktivan i vrhunski dizajn s kvalitetom tkanine koju mnogi, zaslijepljeni krojem modela često stavljaju u drugi plan. Konzumirajući izgled na prvi pogled, konzumenti često zaboravljaju obratiti pozornost na sastav tkanine odjevnog predmeta. Nije bitno samo tko je dizajnirao taj predmet i kako izgleda; bitno je također od čega je napravljen jer sastav tkanine kroz kožu dopire do unutarnjih organa, ostavljajući nekada i trajne posljedice na zdravlje.

Dakle, uz kvalitetnu prehranu, tjelovježbu i brigu za zdravlje nije bitno samo ono što unosimo u sebe, nego i što nosimo na sebi.

Masovna proizvodnja i ubrzani stil života uvjetovali su ponudu jeftinih materijala, samim time i uzgoj novih sorti genetski modificiranog pamuka, tretiranog pesticidima, za brži i bolji rast. Takvi materijali mogu utjecati na naše zdravlje i uzrokovati razne probleme poput alergija, bolesti dišnog i krvožilnog sustava, a u najgorem slučaju i karcinoma.

Uz osobno zdravlje samosvjesnim ljudima je važna i EKOloška svijest o globalnom zatopljenju. Jedni od njegovih uzročnika su petrokemikalije od kojih se dobivaju sintetski materijali.

Naša koža je propusna pa je izuzetno važno da odjeća koju nosimo 24 sata bude kvalitetna i udobna te da ima kreativan dizajn koji ne robuje trendovskim diktaturama.