SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONKURENCIJA YOUTUBEU
 
Instagram lansirao aplikaciju za snimanje videa
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 23.06.2018. - 10:23:50
LONDON - Instagram je spreman konkurirati YouTubeu. Na prekjučerašnjem događaju u San Franciscu, kompanija je najavila lansiranje svoje nove aplikacije za videe pod nazivom IGTV putem kojeg će svojim korisnicima omogućiti objavu video sadržaja u traju od sat vremena. 

Ova nova opcija dostupna je na početnoj stranici Instagrama, ali i kao zasebna aplikacija, prenosi TechCrunch.

- Došlo je vrijeme da video formati dosegnu novu razinu! IGTV je platforma koja će vam omogućiti praćenje dužih videa vaših omiljenih Instagramera.- izjavio je Kevin Systrom, glavni direktor Instagrama.

Kako IGTV zapravo radi

Svaki korisnik Instagrama može postati kreator video sadržaja na IGTV-u. Jedinu iznimku čine novi korisnici i oni s malim brojem pratitelja.

Korisnici će moći objavljivati videe vertikalnog, odnosno uspravnog formata izravno putem Instagram ekstenzije ili putem zasebne IGTV aplikacije. Svi korisnici Instagrama, izuzev onih vrlo malih i početnika bit će odmah u mogućnosti objaviti jednosatni video.

Nova Instagramova ekstenzija tijekom današnjeg dana postat će dostupna svim korisnicima iOS i Android uređaja.

Unutar zasebne IGTV aplikacija, ali i Instagram ekstenzije, korisnici će moći pregledavati različite jednosatne videe. Isto tako, moći će složiti i vlastitu listu, pregledavati one najpopularnije ili preporučene video sadržaje od strane Instagrama. Uz to, korisnici će dobivati obavijesti svaki put kada se pojavi novi video.

IGTV će kreatorima videa omogućiti razvoj Instagram video kanala na kojeg će se njihovi pratitelji moći pretplatiti. Putem video kanala kreatori video sadržaja bit će u mogućnosti unutar opisnog prozora staviti link koji njihove pratitelje može odvesti na druge platforme i internet stranice.