SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KNJIGE
 
Intimna priča Josipe Pavičić o životu s teškom bolesti
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.11.2017. - 22:16:25
ZAGREB - ​„Ako sam mogla ja, možeš i ti".."Kad daješ drugima, daješ sebi" neke su od životnih poruka kojima je Josipa Pavičić na predstavljanju svoje knjige „Šest milimetara" oplemenila sinoć sve prisutne u Centru za kulturu Trešnjevka.

U organizaciji Udruge Nova stranica Zagreb i pod stručnim vodstvom mlade spisateljice Ive Mirčić Josipa je podijelila svoju intimnu priču vezanu za samu dijagnozu zloćudne bolesti te nas provela kroz šest razina nužnih za izliječenje: 1. Voljeti sebe bez obzira na sve, 2. Prihvatiti sebe, druge i sve događaje, 3. Odlučivanje, 4. Opraštanje, 5. Zahvalnost i 6. Smisao.

Posjetitelji su mogli uživati u zvukovima saksofona u izvedbi Josipe Špoljarić i Miriam Jakšić te su sudjelovali u bogatoj nagradnoj igri i zdravom Encianovom domjenku .Spisateljica, voditeljica autogenog treninga i humanitarka Josipa Pavičić je i ovom prilikom uz prodaju svoje knjige s humanitarnim karakterom stigla popričati, saslušati i ohrabriti one kojima je to i jedina potpora u njihovoj „borbi".Večer je posvećena prerano preminuloj djelatnici Centra za kulturu Trešnjevka Kristini Radošević te su događanju nazočile ravnateljica, tajnica i ostale suradnice i prisjetile se lijepih zajedničkih uspomena i anegdota.

Ova večer će ostati još dugo definitivno u srcima i mislima prisutnih te ju slobodno možemo nazvati „književna večer s porukom".