SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
KONCERTI
 
Islandski metalci Solstafir u Tvornici kulture u subotu, 2. prosinca
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 28.11.2017. - 17:18:08
ZAGREB - Islandske metal legende Solstafir po prvi puta će nastupiti u Hrvatskoj u subotu, 2. prosinca, u zagrebačkoj Tvornici kulture, a prije njih svirat će danska black metal izvođačica Myrkur, najavio je organizator koncerta agencija LAA.

Solstafir postoje od 1995. godine, kada su počeli svirati kao viking metal bend, da bi kroz godine svoj zvuk mijenjali od black metala prema današnjem post metal zvuku, koji je na trenutke primjereniji prvacima post rocka nego metalcima.

Uz velika priznanja kritike od samih početaka s vremenom su pridobivali publiku, pa su danas jedan od najtraženijih bandova na metal svirkama i festivalima žestokog zvuka diljem svijeta. Specifičnim izričajem i fantastičnim live nastupima Solstafir su se izdvojili iz mase žanrovski sličnih bandova i postali predvodnici scene, dohvativši i ozbiljnije diskografske tiraže.

Dosad su izdali šest studijskih albuma, a u Zagreb dolaze na promotivnoj turneji aktualnog albuma "Berdreyminn", objavljenog sredinom proljeća.

Dodatni mamac za publiku na zagrebačkom nastupu je izbor predgrupe - Solstafiru će se pridružiti Myrkur, one-woman black metal projekt danske pjevačice, skladateljice i multiinstrumentalistice Amelie Bruun.

U izrazito muškom i ekstremnom svijetu black metala, pojava Myrkur pravo je osvježenje, pa danas predstavlja jednu od zanimljivijih pojava u svijetu žestoke glazbe.

I ona će u Zagrebu promovirati novo izdanje, album "Mareridt", koji je nakon objave u rujnu požnjeo izvrsne kritike.

 Medvescak