DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
URED
 
Ivanka Trump dobila ured u Bijeloj kući
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.03.2017. - 09:12:39
WASHINGTON - Ivanka Trump, kći američkog predsjednika Donalda Trumpa, odsad ima ured u Bijeloj kući, premda nije vladin zaposlenik, rekao je za AFP visoki dužnosnik u administraciji.

Ivanka Trump (35) je nakon službenog preuzimanja dužnosti Donalda Trumpa 20. siječnja više puta viđena u glasovitom Zapadnom krilu, samom srcu američke vlasti.
U petak je tako kći Donalda Trumpa sudjelovala na okruglom stolu s američkim predsjednikom i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.
Ivanka Trump će imati pristup povjerljivim informacijama i morat će poštovati ista pravila koja vrijede za savjetnike zaposlene u Bijeloj kući, rekla je njezina odvjetnica Jamie Gorelick, a prenosi mrežna stranica Politico.

"Mislimo da je iz opreza bolje da se Ivanka pridržava, što je i sama predložila, pravila koja vrijede za zaposlenike savezne vlade, premda ona to nije", rekla je Gorelick.

"Ovo je prvi put da kći nekog predsjednika ima djelatnu ulogu u administraciji", priznala je.

Suprug Ivanke Trump, vlasnik agencije za nekretnine Jared Kushner, jedan je od bliskih savjetnika Donalda Trumpa i kao takav je morao položiti prisegu kod preuzimanja dužnosti.

Velik utjecaj mladog bračnog para postavlja mnoga pitanja u vezi s mogućim sukobom interesa i potiče širu raspravu o nepostojanju jasne granice između posla obitelji Trump i političke dužnosti pojedinih njezinih članova.