SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TENIS
 
Ivo Karlović s više od 10.000 aseva u karijeri
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.08.2015. - 15:30:22
MONTREAL - Ivo Karlović plasirao se u treće kolo ATP Mastersa u Montrealu, pobijedivši Miloša Raonića sa dva puta po 7-6 u setovima, a Borna Ćorić je zaustavljen od Joe Wilfrieda Tsonge.
Goran Ivanišević više nije jedini čovjek na ATP Touru koji je u karijeri odservirao više od deset tisuća as servisa. U njegovom društvu je još jedan Hrvat Ivo Karlović koji je protiv Raonica imao 29 neobranjivih servisa te je ukupno došao do brojke od 10.004 u karijeri (527 mečeva).

Ivanišević je stao na 10.183 (895 mečeva) pa je realno za očekivati da će ga uskoro 'Div sa Šalate 'preskočiti iako treba uzeti i obzir da se ova statistika vodi od 1990. pa Splićaninu nisu ubrojani as servisi iz mečeva koje je igrao prije.

Ipak, ako bi se gledao prosjek onda je Karlović neprikosnoven, jer ima 19 nebranjenih servisa po meču, skoro dvostruko više nego Ivanišević te drugi veliki serveri poput Roddicka, Beckera i Samprasa.

'Jako bih volio srušiti rekord, jer bi ušao u teniske almanahe. Ivanišević više nije puno ispred mene i mislim da ga mogu srušiti do kraja godine. Mogao bih to napraviti i na US Openu. Skoro svaki tjedan me Ivanišević podsjeća na to i rekao mi je da bi mu bilo drago ako ga ja prestignem, rekao je Karlović.

'Dva Hrvata, prvi i drugi, nije loše. No zbog aseva se nikada ne bi vratio tenisu', izjavio je Ivanišević te dodao:

'Ako me netko treba nadmašiti, drago mi je što će to biti on. Sunarodnjaci smo, dobar je dečko, igra nevjerojatno za njegove godine i jedan je od najboljih servera.

I dok je Karlović slavio, Borna Ćorić se oprostio od turnira, sa dva puta po 6-4 od njega je bio bolji Francuz Joe Wilfried Tsonga.

 Medvescak