SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FOTOGRAFIJA
 
Izložba fotografija Iggyja Popa u Parizu
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 14.05.2016. - 22:53:05
PARIZ - Američki muzičar Iggy Pop nazočio je danas otvaranju izložbe svojih fotografija u Parizu snimljenih u studiju dok je izvodio pjesme s posljednjeg albuma.
Izložba "American Valhalla, the art of Post Pop Depression", otvorena u Parizu do 28. svibnja, pratit će muzičara tijekom njegove turneje.

Mnoge fotografije su crno-bijele i u velikom formatu, a većina njih nije retuširana da bi sačuvale originalnu i realističnu crtu.

Iggy Pop je 2. svibnja započeo promotivnu turneju novog albuma "Post Pop Depression" u Parizu nastupom na televiziji Canal plus, koja će snimak njegovog nastupa emitirati 1. lipnja.

Poslije tog nastupa nazvanog "The Last Nightclubbing in Paris", muzičar, koji je 21. travnja napunio 69 godina, nastavit će turneju u Švedskoj, Danskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji poslije čega se ponovo vraća u Pariz.

Iggy Pop će izvesti pjesme s novog albuma objavljenog u ožujku, i hitove sa starijih albuma "Nightclubbing", "China Girl", "Lust for Life" i "The Passenger", koje je snimio u suradnji sa svojim prijateljem i kolegom Davidom Bowiejem preminulim 10. siječnja.

Bivši frontmen rock-grupe Stooges glavni je lik u dokumentarnom filmu "Gimme Danger" reditelja Jima Jarmuscha koji će biti prikazan na 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu van konkurencije za Zlatnu palmu.
 Medvescak