DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FOTOGRAFIJE
 
Izložba fotografija "Nebojša Glogovac" u KCB-u
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.12.2018. - 19:17:47
BEOGRAD - U Dvorani Kulturnog centra Beograda u petak se otvara izložba fotografija „Nebojša Glogovac", koju je priredila fotograf Maja Medić. 

Biće izloženo više od 40 fotografija iz mnogobrojnih filmova i predstava u kojima je Glogovac ostvario svoje najznačajnije uloge. Otvaranje izložbe pratiće celovečernji program koji obuhvata razgovor o umetničkom opusu Nebojše Glogovca, o čemu će govoriti Maja Medić i filmski reditelj Rajko Grlić u čijem je filmu „Ustav Republike Hrvatske" Nebojša Glogovac igrao glavnu ulogu. Posle razgovora sledi besplatna projekcija ovog filma. Grlić će posle razgovora potpisivati svoju knjigu „Neispričane priče", koju je nedavno objavila beogradska izdavačka kuća Laguna.

„Na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac (1969-2018), ostavivši ovoj kulturi u nasleđe desetine vrhunskih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, ovim izborom fotografija Kulturni centar Beograda u saradnji sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem želi da na trenutak osvetli deo njegove karijere. Od prvih pojavljivanja u Mijačevoj „Velikoj pljački", TV-seriji „Bolji život" i filmu „Vukovar, jedna priča", nizale su se brojne uloge koje su mu donele, između ostalog, četiri godišnje nagrade JDP-a, dve nagrade „Miloš Žutić", dve nagrade Sterijinog pozorja, nagradu „Zoran Radmilović", kao i nagradu „Car Konstantin", šest Gran prija na Filmskim susretima u Nišu i na kraju „Zlatnu arenu" u Puli za ulogu u filmu „Ustav Republike Hrvatske"", kažu u Kultnom centru Beograda.