SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CRTEŽI
 
Izložba Marine Orak u PMS galeriji
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 31.05.2017. - 22:19:49
ZAGREB - Umjetnička galerija Prostor manufakturne slobode (PMS), inače poznata zagrebačka lokacija za sve koji su u potrazi za jedinstvenim originalnim predmetima brojnih hrvatskih umjetnika započinje ciklus umjetničkih izložbi.

Ovog petka, 2. lipnja 2017. s početkom u 20 sati, otvara se izložba radova Marine Orak koja tušem na papiru stvara zanimljive forme koje su poput tetovaža na koži svakidašnjice. Osebujan svijet linija i obrisa autorica prenosi na papir, a inspiraciju crpi posvuda oko sebe, u stihu neke pjesme, u citatu filozofa, u glazbi, letu leptira, samoći… U osnovi takvog rada prije svega je otpor prema reduciranoj stvarnosti i prepuštanje vlastitim unutarnjim osjećajima, gdje nije bitno zahvatiti predmetnost vanjskog svijeta, već predočiti vlastita psihološka i duhovna stanja, materijalizirati ih. 

Za razliku od prve dvije samostalne autoričine izložbe, ovog puta je uvedeno nekoliko novih motiva, od kojih je najvažnije OKO, a i sam pristup radu sada je puno organiziraniji, i već unaprijed predodređen jasnom vizijom, objavom, onoga što se ovom zahtjevnom tehnikom želi iznjedriti na svjetlo pogleda.