DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IN MEMORIAM
 
Iznenada preminuo Chris Cornell
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.05.2017. - 10:32:34

LONDON - Glasnogovornik Chrisa Cornella, poznatog kao frontmena Soundgardena i Audioslavea, potvrdio je da je glazbenik preminuo je sa 52 godine, piše britanski Telegraph.

U priopćenju koje prenosi Associated Press, Brian Bumbery napisao je da je Cornell umro u srijedu navečer u Detroitu.

Smrt je opisao kao 'iznenadnu i neočekivanu', a supruga i obitelj su u šoku. Zamolili su za privatnost u ovim trenucima, a točan uzrok smrti tek će se utvrditi.

Američki pjevač bio je jedan od osnivača grungea u Seattleu sredinom osamdesetih godina, gdje je formirao Soundgarden, najpoznatiji po singlovima Black Hole Sun i Spoonman koji su nagrađeni Grammyjem. Nakon što se Soundgarden raspao 1997. godine, Chris se nastavio baviti glazbom. Od 2001. bio je frontmen grupe Audioslave, a u njoj su bili i bivši članovi grupe Rage Against the Machine Tom Morello, Tim Commerford i Brad Wilk.

Cornell je, između vremena provedenog u Audioslave i Soundgardenu, nastupao i solo. Njegov solo album iz 1999. Euphoria Mornin, bio je prvi od pet u razmaku od 16 godina. Zadnji album, Higher Truth, nakon izlaska 2015. bio je u top 20 albuma u Americi.