SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FESTIVALI
 
Javni poziv za prijavu filmova za 65. Pulski filmski festival
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.03.2018. - 14:58:35
ZAGREB - Pulski filmski festival poziva autore na prijavu filmova u filmskim programima ovogodišnjeg 65. Pulskog filmskog festivala koji će se od 14. do 22. srpnja održati u Puli, a javni poziv otvoren je od 20. ožujka do 17. travnja za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini, priopćeno je u utorak iz Pula Film Festivala uz napomenu kako je poziv otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije.

Prijave za natjecateljski Hrvatski program otvorene su za hrvatske filmove i manjinske koprodukcije u trajanju od najmanje 70 minuta dok se u nenatjecateljskom programu "Kratka Pula" mogu prijaviti hrvatski kratki i srednjometražni igrani te dokumentarni filmovi, dramske serije i dokumentarni serijali koji će na 65. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje u Hrvatskoj.

"Program je otvoren i za manjinske koprodukcije. Studentski program otvoren je za kratke i srednjometražne filmove u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Sveučilišnog studija glume, medija i kulture u Rijeci, Umjetničke akademije u Osijeku, Umjetničke akademije u Splitu i ostalih hrvatskih visokoškolskih ustanova" - navode iz Pula Film Festivala i dodaju kako se u programima za djecu i mlade "Pulica" i "Ambrela - kino uz more" mogu prijaviti hrvatski kratki i srednjometražni filmovi svih rodova i vrsta.

Ujedno, pozivaju se i autori filmova čiji se dovršetak očekuje nakon 65. Pulskog filmskog festivala da svoj film predstave u programu pod nazivom "Filmovi u nastanku". Prijave su otvorene i za Međunarodni program za filmove koji će na 65. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje.