SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OŠTRO
 
Jeličić: Znam da u HNS-u fali intelekta, ali...
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.11.2017. - 08:47:12
ZAGREB - Bivši nogometaš, a danas stručni komentator Joško Jeličić poznat je kao kritičar Hrvatskog nogometnog saveza. Jeličićev stav nije se promijenio ni nakon što se sinoć reprezentacija plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

- HNS je samo u 2016. godini uprihodio preko 200 milijuna kuna. Većinu toga troše isključivo sami na sebe, nagrade igračima, svoje plaće i slično. Tu je 38 milijuna na mobitel, poštanske usluge, prijevoz... 48 milijuna kuna na intelektualne usluge. Znam da tamo nedostaje intelekta, ali toliko je previše. Nimalo se nisu vratili na temelj, a to je HNL, klubovi, infrastruktura. Oni su svrha sami sebi, nemaju sistem gdje će svi mladi talenti biti produkt sustava, a ne samo slučaja isključivo individualnog rada njihovih obitelji.

Jeličić je prokomentirao i uspjeh reprezentacije.

- Odavno govorim da ova skupina igrača može napraviti jako puno. Potrebno je i sreće prilikom ždrijeba i možemo napraviti puno ako budemo dobro vođeni. S druge strane, počeli su se polako ukrcavati u njihov vlak i ljudi koji vode HNS u smislu pripajanja zasluga i za ovo, što apsolutno ne drži vodu - rekao je Jeličić za HTV.