SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŽALJENJE
 
J.K. Rowling žali što njezina majka nije doživjela uspjeh Harryja Pottera
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 28.04.2014. - 19:12:12
LONDON - Britanska autorica romana o Harryju Potteru, J.K. Rowling izjavila je u ponedjeljak za BBC-jev Radio 4 kako joj je bilo jako teško što njezina majka, koja je u 45. godini umrla od multiple skleroze, nije doživjela njezin golemi uspjeh.
Moja majka "nije ništa znala o Harryju Potteru, počela sam ga pisati šest mjeseci prije nego je umrla i to mi teško pada. Voljela bih da to vidi", rekla je Rowling koja je postala planetarno popularna svojim serijalom od sedam romana o mladom čarobnjaku Harryju Potteru prodanom u više od 450 milijuna primjeraka i prenesenom na filmsko platno.

Uz to je rekla da je osjećala "krivnju, zabrinutost i tjeskobu" kada je doznala da joj majka boluje od multiple skleroze.

"Bila sam djevojčica, to je obilježilo naš obiteljski život i moja mama je već bila dosta bolesna kada joj je bolest dijagnosticirana", dodala je.

Odgovarajući na pitanje što misli kako bi njezina majka reagirala na njezin uspjeh, Rowling je rekla: "Mama je jako voljela čitati, bila bi oduševljena svime što činim, bez obzira na uspjeh, ali bilo bi joj posebno drago što pišem".

Rowling 19. lipnja treba objaviti nastavak svog detektivskog romana koji je napisala pod pseudonimom i koji je kritika pohvalila, ali je poslije otkriveno da je ona autorica.