SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
RUKOMET
 
Karabatić: Hrvatska je glavni favorit EP-a
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 10.01.2018. - 16:29:31
ZAGREB - Još malo je ostalo do početka Europskog rukometnog prvenstva. Iako mnogi kao najveće kandidate za zlato smatraju Francuze, njihova prva zvijezda Nikola Karabatić kao glavnog favorita vidi Hrvatsku.Nikola Karabatić je neuništiv, rođeni pobjednik kojeg s pravom smatraju najboljim rukometašem svih vremena. 

Učinkovit u napadu i razbijač u obrani, uvijek fantastično fizički pripremljen i psihički stabilan.

Osvojio je sve što se može osvojiti i to nekoliko puta. S reprezentacijom ima tri olimpijske medalje (dva zlata), šest svjetskih odličja (četiri zlata) te se četiri puta penjao na postolje na Euru (tri zlata).

S klubovima se naosvajao domaćih prvenstava i Kupova, a tu su i tri Lige prvaka. Čak tri puta je proglašen najboljim igračem svijeta, a trenutačno u njegovim predstavama mogu uživati u pariškom PSG-u.

U Hrvatskoj nije omiljen, previše je puta bio najzaslužniji za bolne poraze naše nacionalne vrste. Sigurno ga ni ovoga puta neće dočekati pljeskom, ali on iz naše zemlje ima samo lijepe dojmove. Kako i ne bi kada je prije devet godina u Zagrebu (2009.) upravo protiv Hrvatske osvojio svoje prvo svjetsko zlato.

- To je bio senzacionalni turnir s izvanrednim finalom protiv Hrvatske, zaista sjajno sjećanje. No iz te momčadi su ostala samo četiri igrača tako da se to ne može uspoređivati ni na bilo koji način', rekao je Karabatić za službenu stranicu Eura.

Mnogi upravo Francuze guraju u ulogu glavnog favorita...

- Postati europski prvak bio bi strašan rezultat, ali to napraviti u Hrvatskoj je super teško. Jako sam sretan što ću opet igrati ovdje, ali tko želi biti najbolji mora pobijediti domaćina, priznao je Karabatić te tako jasno dao do znanja da su Hrvati za njega prvi favoriti prvenstva.