SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREOKRET
 
Karadžić, ipak, ne podnosi ostavku
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 24.10.2014. - 17:35:12

BEOGRAD - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Tomislav Karadžić podneće ostavku, a tu odluku već je saopštio članovima Odbora za hitna pitanja na današnjoj vanrednoj sednici u Staroj Pazovi, preneli su danas popodne pojedini mediji, među kojima su Blic i Kurir.

Međutim, Kurir se brzo "ispravio" i preneo novi tekst pod naslovom "Nema povlačenja", a informaciju da Karadžić, ipak, nije podneo ostavku preneo je i Sportski žurnal.

On je predsednik FSS od 2008. godine, a u poslednje vreme vodi polemiku sa rukovodstvom Crvene zvezde, koje zahteva njegovu ostavku i raspisivanje vanrednih izbora.

Karadžić se, navodno, odlučio da podnese ostavku nakon kazne koju je UEFA donela o prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije.

Utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je UEFA istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dve utakmice (protiv Danske 14. novembra i Jermenije 4. septembra 2015) kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FSS, kao i Fudbalski savez Albanije platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.