SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FSS
 
Karadžić preispituje podršku Šukeru zbog Pavelića
Autor/izvor: SEEbiz / Večernje novosti / B92
Datum objave: 14.03.2015. - 08:58:42
BEOGRAD - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da će ta organizacija preispitati podršku Davoru Šukeru za Izvršni komitet UEFA.
Karadžić je za "Večernje novosti" tako reagovao na saopštenje predsednika Udruženja izbeglica u Srbiji Miodraga Linte.

U tom saopštenju se navodi se da su čelnici FSS zaboravili činjenicu da je Šuker 1996. godine fotografisan sa osmehom na grobu ustaškog vođe i ratnog zločinca Ante Pavelića, koji je sahranjen na groblju u Madridu.

"Kao što je poznato, FSS je organizacija potpuno posvećena fudbalu i sportu. Sa HNS imamo veoma dobre odnose, a naše selekcije igraju takmičarske, ali i prijateljske mečeve na raznim turnirima. Ono što nam nije poznato jesu neke stvari koje bi Šukera diskreditovale za izbor u Izvršni komitet UEFA. On je trenutno u obilasku svih fudbalskih saveza u regionu i prikuplja podršku. Izbori su u Beču sledećeg utorka, i pozivam, najprijateljskije, gospodu iz Udruženja izbeglica u Srbiji da nam što hitnije dostave dokaze o spornom angažovanju Davora Šukera, kako bismo preispitali našu podršku", rekao je Karadžić.

U saopštenju se pominje i to da je Šuker rekao da će Hrvatska biti prva repezentacija koja će zaigrati sa Kosovom u Prištini po njenom priznanju od strane FIFA, na šta se Karadžić posebno osvrnuo.

"Pominje se kako je Šuker obećao utakmicu Hrvatske sa takozvanom državom Kosovo. To jednostavno nije moguće, jer je FIFA striktno zabranila čak i prijateljske mečeve nepriznatog Kosova sa državama nekadašnje Jugoslavije", zaključuje Karadžić.

Šuker je tu izjavu vezanu za Kosovo dao pre nego što mu je FIFA dala zeleno svetlo za igranje utakmica, uz ograničenje vezano za bivše republike SFRJ.

 Medvescak