SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZDRAVSTVO
 
Kineska Fanzheng grupa zainteresovana za investicije u srpsko zdravstvo
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 14.04.2018. - 18:35:12
BEOGRAD - Više od 20 kineskih kompanija i oko 30 preduzetnika boravilo je u Beogradu, a među njima i Fazheng grupa iz Pekinga, koja je zainteresovana za investicije u oblasti zdravstva i obrazovanja u našoj zemlji.

Menadžer u kineskoj Fazheng grupi Chen Xiaoguang rekao je Tanjugu, nakon biznis foruma sa srpskim kompanijama koji je održan u petak (13. aprila 2018. godine) u Privrednoj komori Srbije, da su došli da ispitaju tržište Srbije i da bi možda u Srbiji mogli da naprave međunarodnu školu sa različitim programima, kao i medicinski centar.

- Ovde vidimo mogućnost za prolanazak novog tržišta, a posebno kada je reč o obrazovanju i medicinskim uslugama, po čemu smo poznati - naveo je on.

Fazheng grupa se bavi i nekretninama, a Čen kaže da nemaju skoro nikakve informacije o srpskom trižštu nekretnina, ali da su zainteresovani za investicije, na primer, u izgradnju objekata za zdravstvo i obrazovanje.

Čen ističe da bi mogli da nam približe kinesku medicinu, ali da ta kompanija kombinuje tradicionalne metode lečenja u toj zemlji sa zapadnom medicinom.