SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KINA-SRBIJA
 
Kineska kompanija glavni sponzor srpske Superlige
Autor/izvor: SEEbiz / Danas.rs
Datum objave: 19.07.2019. - 11:12:32
BEOGRAD - Srpska Superliga i Prva liga od ove sezone će u nazivu nositi i ime jednog od najvećih svetskih proizvođača guma – Linglong Tyre iz Shandonga.

Ugovorom o naslovnom sponzorstvu između Zajednice klubova SLS/PLS i kompanije iz Shandonga predviđena je trogodišnja finansijska podrška u iznosu od 1,26 miliona evra, odnosno 420.000 na svakih 12 meseci. Nije poznato na šta će tačno biti utrošen novac od sponzora Juventusa, nemačkog Wolfsburga, pojedinih ženskih odbojkaških klubova, muških košarkaških ekipa, trke kamiona… odnosno, koliku će konkretnu korist imati naši superligaši i prvoligaši.

Uprkos ranijim najavama vraćanja na staru „recepturu“, zadržan je trokužni sistem, s 30 redovnih kola i sedam bonus krugova, s tom razlikom što je ukinuto polovljenje bodovnog učinka uoči starta plej-ofa i plej-auta, s (po) osam ekipa iznad i ispod „crte“. I dalje će na kraju balade dve najlošije rangirane ekipe pravo u niži takmičarski rang, dok će baraž biti drugačije ustrojen.

Ubuduće će se za mesto u SLS boriti 14-plasirani tim Superlige i treći iz Prve lige, odnosno osvajač 13. pozicije iz Superlige i četvrti iz PLS, tako što će odigrati (po) dva susreta. U „prevodu“, nije nemoguće da čak četiri superligaša skliznu stepenik niže.

Broj dozvoljenih stranaca u protokolu utakmica ostao je na broju četiri, ali zato je izglasano neograničeno pozajmljivanje igrača među klubovima, dok će obaveza uvrštavanja najmanje dvojice fudbalera mlađih od 21. godinu u startnih 11 stupiti na snagu od sezone 2021/2022.