SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMBICIJE
 
Kineski i američki investitori žele preuzeti WBA
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.04.2015. - 14:52:22
LONDON - Engleski premijerligaš West Bromwich Albion, čiji jedan od najpoznatijih navijača proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević, mogao bi uskoro biti prodan zainteresiranim skupinama iz Kine ili SAD-a, objavio je BBC Radio 5.
Isti izvor navodi da bi cijena kluba koji se trenuno nalazi na 14. mjestu engleske Premier lige i sedam je bodova iznad zone ispadanja, mogla biti oko 150 milijuna funti te da potencijalni kupci dolaze iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

"No, ne bude li dogovor postignut u ranim ljetnim mjesecima, predsjednik WBA Jeremy Peace odgodit će pregovore o prodaji za još najmanje godinu dana", izvjestio je novinar BBC-a Pat Murphy.

Isti izvor tvrdi da Peace ne želi otezati s procesom prodaje kako bi klub mogao napraviti dobar plan i pojačati se tijekom ljeta, te da će menadžer Tony Pulis, pod kojim je WBA u ovoj sezoni Premier lige do sada ostvario osam pobjeda, uz devet neodlučenih ishoda i 14 poraza, zadržati svoj posao, bez obzira na ishod pregovora s potencijalnim kupcima.