SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Kineski investitori žele graditi Kantridu
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 10.04.2019. - 17:06:01
RIJEKA - Kantrida je životni projekt Damira Miškovića koji će se konačno i ostvariti.

On sigurno neće napustiti Rijeku i odreći se svega što je u proteklih nekoliko godina stvorio samo tako. Barem ne dok ne završi projekt s kojim je sve počelo, a to je upravo kultni riječki stadion na samom moru, piše Index.hr.

Ovih dana na poziv predsjednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića predsjednik Državnog vijeća NR Kine Li Keqiang boravi u službenom posjetu Hrvatskoj i tom je prigodom u Banskim dvorima potpisan niz bilateralnih sporazuma iz raznih područja. Između ostalih raspravljalo se i o kineskom uplivu u hrvatski sport o čemu je potpisan i sporazum.

Pokraj službenih posjeta i delegacija, jedna kineska posjetila je i Rijeku. Zasad nepoznatu skupinu kineskih ulagača ugostio je Damir Mišković na stadionu Kantrida gdje se s njima sastao te navodno raspravljao o izgradnji novog stadiona.

Dugo godina predsjednik Rijeke tražio je ulagače za svoje projekte na Kvarneru, a sada ih je, čini se, i pronašao. Kasnije su Damir Mišković i kineski ulagači viđeni na večeri u poznatom opatijskom restoranu gdje im je predstavljen projekt izgradnje nove Rujevice što je bila i glavna tema tog druženja.

Iz HNK Rijeka to nisu potvrdili, ali ni negirali. Ubrzo su dostavili službeni odgovor na pitanje u potencijalnim kineskim ulagačima u izgradnju nove Kantride.

"Predstavnici Stadion Kantrida d.o.o., tvrtke koja upravlja sportskom infrastrukturom koju koristi HNK Rijeka kao i predstavnici kluba, kako smo to već u više navrata naglašavali, intenzivno razgovaraju s potencijalnim investitorima za izgradnju stadiona na Kantridi. Od dolaska u klub aktualna uprava ulaže znatne napore kako bi se ispunili uvjeti da se HNK Rijeka vrati na povijesnu lokaciju svog stadiona. O rezultatima ovih nastojanja javnost će biti pravodobno obaviještena" kazali su nam iz HNK Rijeka.

Dugo se godina raspravljalo u javnosti o Kantridi. Postavljala su se pitanja hoće li biti novca za takav projekt, ima li on uopće smisla i je li zaista provediv? Previše pitanja se postavilo, a jako malo odgovora dobilo.

Budućnost kluba s Kvarnera nikad nije bila upitna. Pa ni nakon što je Damir Mišković otkupio klub i postao većinski vlasnik ostavši tako bez bogate zaleđine svog dugogodišnjeg talijanskog prijatelja. Gabriele Volpi već neko vrijeme nema veze s Rijekom, a od tog istog trenutka Damir Mišković bacio se u potragu za novim ulagačima.

Ne samo za projekt HNK Rijeka, već i za pitanja kampa na Rujevici, ali i kultnog stadiona Kantrida.

U svibnju prošle godine pojavila se opcija da Rijeka postane prvi klub čiji će stadion nositi ime po sponzoru. Tada je u igri bila Erste banka što je Mišković i potvrdio javnosti.

No svi navijači kluba s Kvarnera pitali su se što će se dogoditi s Kantridom koju je Mišković obećao renovirati, odnosno izgraditi novi stadion na mjestu postojećeg. U rujnu prošle godine bio je iskren i rekao da novca za novu Kantridu nema, ali stvari su se od rujna do travnja 2019. godine promijenile.

Neslužbeno, konačni dogovor između Miškovića i kineskih investitora mogao bi biti postignut već krajem ovoga tjedna, a onda bi trebali biti poznati i detalji projekta izgradnje novog stadiona.

Rijeka bi se zajedno sa svojim navijačima nakon nekoliko godina ponovno mogla vratiti kući.