SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Klapa Cesarice obilježila 25 godina rada
Autor/izvor: Krešimir Butković
Datum objave: 26.11.2018. - 12:31:47
ZAGREB - SEEbiz je i ovoga puta bio pozvan na vrhunski koncert.

Riječ je o 25. rođendanu klape Cesarice, klape satkane od najboljih ženskih glasova, bio je ispunjen nenadmašnim interpretacijama kako klasičnih dalmatinskih pjesama tako i makedonskog, romskog i inog melosa.

S pravom se Cesarice zovu tim imenom, a njihova vladavina od četvrt stoljeća doživjela je svoj vrhunac sinoć u dupkom punom ZKM-u. Djevojke bi zasigurno napunile i veću dvoranu, no, skromne kakve jesu, odlučile su se za ovaj intimniji prostor i opet sve oduševile pozivajući svojim izvedbama publiku na ovacije i neskriven ushit. Večer je upotpunio i svjetski poznati duet Hojsak & Novosel, koji su se nakon svog džeza na tamburi i double bassu uspješno pridružili Cesaricama u zajedničkim izvedbama poznatih pjesama.

Tako je i ''Samo moru virujen''dobila posebnu emotivnu notu u kojoj je prvi sopran Ani Vuletić pokazala svu svoju vokalnu raskoš te je uspješno povela klapu u vokalno instrumentalnu rapsodiju koja je nagrađena bisem od publike. Spomenimo i solo nastup Vedrane Zrnić, koja je imala jednako zadivljujuću izvedbu tradicionalne kajkavske popijevke.

Na kraju, poslije nekoliko biseva, klapi su se u pjesmi pridružile i bivše članice, a među njima i saborska zastupnica Bruna Esih.  Sve u svemu, tko je nazočio slavljeničkom koncertu ali i brojnim nastupima klape Cesarice, zna i potvrđuje njihovu kvalitetu ovjenčanu mnogobrojnim uspjesima na državnim i stranim glazbenim natjecanjima. Večer je završila bogatim domjenkom i druženjem do kasno u noć.