SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGAĐAJI
 
Književnici uljepšali Valentinovo u Centru za kulturu Trešnjevka
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.02.2018. - 22:28:30
ZAGREB - Povodom Dana zaljubljenih Udruga Nova stranica Zagreb je u prostoru Centra za kulturu Trešnjevka organizirala je prigodnu književnu večer sa zanimljivim gostima - književnicima. 

Krešimir Butković je iz svog već bogatog opusa književnih djela izdvojio i predstavio nam ljubavne romane "Žanin gambit' (Funditus, 2016.) i "Kako si ga tražila" (Naklada Uliks, 2017.).

Uz stručno moderiranje mlade spisateljice Ive Mirčić približio nam je svoj način zivota i pisanja. Govorio je o predrasudama, o tome kako uspijeva pronaći i opisati ljepšu stranu života koju je većina nas nekako zapostavila. Mlada glumica iz glumačke skupine KNAP Monika Haraminčić izrazajno čitajući najzanimljivije dijaloge citala je ulomke iz navedenih izdanja.

Uz Krešimira Butkovića svoj rad nam je predstavila i spisateljica za koju ćemo jos čuti - Gordana Majdak. Nakon objave "Venerine muholovke" i zbirke poezije "Lauda požudi" Gordana Majdak ima u pripremi novu lirsku prozu ljubavno-erotske tematike. Kakve su reakcije na njen izričaj, koliko je erotika u knjizevnosti kod nas još uvijek tabu i koliko je na samim radionicama pisanja spoznala i o samoj sebi otkrila je mnogobrojnoj publici.

Svi posjetitelji su sudjelovali u bogatoj nagradnoj igri te imali priliku na prodajnom pultu izdavačke kuće Funditus kupiti "Žanin gambit" Krešimira Butkovića po akcijskim cijenama. Pravi ljubavni, valentinovski doživljaj upotpunile su ruže Cvjećarnice Ljubice, prirodni sokovi od  maline Aqroposte, prikladno crveni te slastice Maearons s romantičnim izjavama ljubavi.

 Medvescak