SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GLAZBA
 
Koncertna promocija spota "Ljubav"
Autor/izvor: Krešimir Butković
Datum objave: 19.08.2016. - 15:39:40
RAB - Sinoć je na prepunoj terasi sada već kultnog rapskog jazz kluba Moderato caffe upriličen koncert Elme Burnić i Hrvoja Hodaka uz gitarsku pratnju Brune Mičetića.
Povod koncertu bila je promocija spota njihove hitoidne pjesme "Ljubav" koja je bila i nagrađena trećim mjestom žirija na prošlogodišnjem Festivalu dalmatinskih šansona u Šibeniku, a u čijoj je izvedbi ravnopravno sudjelovao i naš proslavljeni jazz pijanist Matija Dedić. Hrvoje je, kao autor pjesme, odmah na početku zahvalio redatelju spota Sanjinu Badurini - Pilotu i asistentu režije Tomislavu Nakiću Alfireviću, koji su romantičnu atmosferu ove prelijepe šansone uspješno filmski zabilježili. Večer je uveličao i dolazak gradonačelnika Grada Raba Nikole Grgurića, bez čije potpore, odnosno potpore Grada, spot ne bi mogao biti snimljen.

Pored Grada Raba, realizaciji spota koji lijepim prizorima slavi ljubav, ljepotu življenja, njegovu prolaznost, ali i neprolaznu božanstvenost rajskog otoka Raba koji očarava prizorima, pridonijeli su još i Mali Palit d.o.o., HTP Imperia, TZO Lopar i TZG Raba te županija Primorsko goranska. Izuzetno uspješan koncert bio je prekidan gromoglasnim aplauzima odobravanja publike koja je uživala u jazzu i sevdalinkama, ali i u tradicionalnim irskim te autorskim pjesmama koje su ovoga puta iznimno izvođene u skladnom duetu Elme i Hrvoja što je potvrđeno i bis-izvođenjem uživo nagrađene balade "Ljubav". Mnogi ozbiljni poznavatelji glazbe proglasili su koncert i pjesmu, ali i spot vrhunskima. Publika je tražila triput prikazivanje videa, a iskreno se nadamo da će na takvo oduševljenje naići i u eteru brojnih TV kuća koji ovaj spot željno iščekuju.

Najavljena je i skorašnja promocija spota u Zagrebu u nadolazeću jesen. Zagrepčani, pozvani ste!

Foto: Jelena Hodak