SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIGODNO
 
Kopitarna proizvela papuče "Bijela kuća" u počast Melaniji Trump
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 22.01.2017. - 18:41:43
LJUBLJANA - Slovenska tvornica papuča Kopitarna iz Sevnice iznenadila je kupce prestižnom linijom papuča koju je nazvala "Bijela kuća", s aluzijom na najslavniju bivšu sugrađanku Melaniju Trump kojoj su poslali ekskluzivni model, tvrde slovenski mediji.

Ime kolekcije elegantnih papuča u krem i ljubičastoj inačici koju je kreirala dizajnerica Maja Štamol nije odabrano slučajno. Jedan je primjerak pustenih  papuča sa šljokicama i ukrasima od pravog krzna poslan u New York Melaniji Trump uz želju proizvođača da ih prva dama SAD-a koristi u Bijeloj kući, navodi ljubljanski tjednik "Mladina".

Kolekcija je  izrađena u ograničenom broju. Za kupce još nije u redovnoj prodaji, ali se može naručiti kod proizvođača.

Odabirom imena kolekcije unaprijed je izbjegnut mogući prigovor Trumpovih odvjetnika u Sloveniji koji su upozorili da su imena i prezimena povezana s obitelji Trump zaštićena i da ih se ne smije koristiti u profitabilne svrhe bez izričitog odobrenja.

Sevničani su ponosni na bivšu sugrađanku i očekuju da će zbog nje biti popularniji. Gradonačelnik Srečko Ocvirk, iako pozvan, nije otputovao na jednu od brojnih popratnih svečanosti uz inauguraciju Donalda Trumpa jer mu ministarstvo gospodarstva nije odobrilo putne troškove.