SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DISKOGRAFIJA
 
Kultni Idoli u ediciji Greatest Hits Collection
Autor/izvor: Jurica Ilić
Datum objave: 28.09.2018. - 19:56:40
ZAGREB - VIS Idoli, osnovani davne 1980. godine, u samo četiri godine postojanja i s tri objavljena albuma osigurali su svoje mjesto u panteonu pop rock glazbe. 

Od objave prvih singlova, „Maljčiki” i „Retko te viđam sa devojkama” kao i danas kultnog Paket aranžmana, Idolima je bio zagarantiran uspjeh. To se i potvrdilo njihovim prvim EP-jem „VIS Idoli” koji ih je lansirao u sami vrh novog vala. „Zašto su danas devojke ljute”, „Ime da da”, „Devojko mala” i  „Malena” danas su rock evergreeni u kojima ćete moći uživati slušajući ovu kompilaciju.

Osim pjesama sa sva tri albuma Idola: „VIS Idoli”, „Odbrana i poslednji dani” koji se redovito nađe pri samom vrhu najboljih albuma u povijesti diskografije ovih prostora i „Čokolada”, tu je i izbor pjesama objavljenih na soundtrack albumu za film „Šest dana juna”. Kompilaciju s 22 hita Idola otvara njihov najveći hit – „Maljčiki”, a zatvara predivna balada „Malena”. 

Ovo sjajno izdanje opremljeno je fotkama Goranke Matić, jedne od najpoznatijih beogradskih fotografkinja, te će tako sve ljubitelje Idola obradovati poster Idola – Vlada Divljan, Srđan Šaper, Zdenko Kolar i Nebojša Krstić bili su i ostali idoli jednog vremena koje je prošlo, ali koje je ostalo zapamćeno kao najsjajnije razdoblje diskografije ovih prostora. Upravo je „Greatest Hits Collection” Croatia Recordsa edicija koja to zorno dokazuje.