DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Kuščević: Penavin posao je da brine o Vukovaru, a ne da vodi državnu politiku
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 15.01.2019. - 11:21:00
Zadnja izmjena: 15.01.2019. - 12:19:15
ZAGREB - Zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić, uoči sastanka koalicijskih partnera komentirao je konferenciju za novinare vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na jučerašnjoj konferenciji za novinare ustvrdio je da je Vukovar "epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije".

"Moramo biti svjesni povijesne istine da je na Republiku Hrvatsku izvršena brutalna srbočetnička agresija i da je Vukovar posebno bio izložen toj agresiji i državne institucije trebaju učiniti sve da se zločinci privedu pravdi i da se to riješi", rekao je Brkić.

"Razumijem Penavu, jer on svaki dan sluša te priče, ali isto tako sam u više navrata naglasio da sve probleme koje imamo moramo rješavati razgovorom. I predsjednik HDZ-a i Vlade, Andrej Plenković, rekao je da će razgovarati s Penavom i nadam se da će se to riješiti", rekao je Brkić.

Brkić je istaknuo da je suradnja s nacionalnim manjinama već dvije godine na snazi te da ne vidi što se to posebno dogodilo, posebice na današnji dan, kad se obilježavaju obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i mirne reintegracije Podunavlja, da bi se to dizalo na neku višu razinu i od toga se stvarale nekakve priče.

I ministar uprave Lovro Kuščević reagirao je na Penavine izjave. ''Penavin posao je da brine o Vukovaru, a ne da vodi državnu politiku. Pozivam ga da nastavi razvijati projekte od interesa za Vukovar, zajedno s Vladom, te da radimo na pomirenju, a ne na svađama i podjelama'', rekao je Kuščević.

Na Penavinu izjavu reagirao je i HDSSB-ovac Branimir Glavaš, rekavši da se ne može gradonačelnik jednog malog grada baviti visokom politikom.