SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TVRDNJE
 
Kusturica: Nije bilo dogovora sa Vučićem
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 18.10.2015. - 15:02:10
BEOGRAD - Emir Kusturica odbacio je tvrdnje da je premijer Aleksandar Vučić "morao da zna" šta će poručiti u svom govoru na svečanosti Srpske napredne stranke.
"Naravno da nije bilo nikakvog dogovora između mene i Aleksandra Vučića oko onoga što ću ja da kažem. Mislim da je sve što sam rekao, uostalom, prethodno već rečeno i napisano", izjavio je Kusturica za "Politiku".

Povodom izjave Zorana Panovića o tome kako je Vučić "morao da zna" šta će na svečanosti SNS poručiti Kusturica, režiser je dodao da "kao da kod nas još traju navike iz vremena Centralnog komiteta SK, jer oni koji tako tumače stvarnost su očigledno još pod jakim utiskom prošlih vremena".

Kusturica je precizirao da je njegov dolazak na svečanost u Sava Centru bio pre svega potreba da zahvali Vučiću na doprinosu Andrićevom Institutu i posebno Andrić Gradu, kao i Mokroj Gori, a da sve što je napisao i rekao predstavljaju njegova duboka lična uverenja.

"Naravno da Aleksandar Vučić nije imao pojma o tome šta ja nameravam da kažem. Zanimljivo je da je britanski ambasador burno reagovao na jednu istinu, potisnutu već duže vreme, ali ipak golu istinu", dodao je Kusturica, a prenosi internet izdanje "Politike".