SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POLITIKA I UMJETNOST
 
Kusturica preuzeo trebinjski multipleks, opozicija nezadovoljna
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.03.2017. - 08:32:31
TREBINJE - Emir Kusturica ponovo je glavna tema među Trebinjcima i to zbog odluke gradskih odbornika da mu ustupe novi multipleks bioskop u gradu. 

Dok zagovornici tvrde da će kulturna scena u Trebinju biti na dobitku, protivnici pitaju gdje je proslavljeni režiser bio prije renoviranja Kulturnog centra, kad su se filmovi prikazivali sa projektora starog skoro pola vijeka, izvještava ATV Banja Luka. 

Gradonačelnik tvrdi da se u pismu namjere Kusturičino privredno društvo Lotika, obavezalo da će izgraditi još dvije bioskopske sale, a nakon isteka desetogodišnjeg ugovora, multipleks bioskop biće vraćen gradu. 

“Mi imamo benefit što nam uzimaju jednog radnika i što nam je ušteda u budžetu grada 20.000 maraka godišnje i veliku korist od multipleks bioskopa. I to će na kraju krajeva biti veoma pozitivna stvar ne samo za Trebinje, nego i za Hercegovinu”, rekao je gradonačelnik Grada Trebinja Luka Petrović. 

“Možemo postaviti pitanje, da li je komercijalizacija u ostalim gradovima i opštinama RS donijela dobro ili ipak da pitamo zainteresovane za ovakve vrste aranžmana gdje su bili prije rekonstrukcije Kulturnog centra”, rekao je Zoran Anđušić, odbornik PDP-a. 

Najveću zamjerku opoziconari imaju na raspodjelu prihoda. Naime, predviđeno je da dvije trećine novca od prodaje ulaznica dobije Lotika, a Kulturnom centru ostaje trećina, plus troškovi održavanja. Kulturnjaci, zasad, ne bi o zamjerkama. Bioskopske sale, pored novog vlasnika, i dalje će, kažu, ostati njima na raspolaganju.