SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STAVOVI
 
Kusturica: Srbija se stalno kažnjava zbog bliskosti s Rusima
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 26.06.2018. - 13:26:35
BEOGRAD - Reditelj Emir Kusturica u intervjuu za B92.net govorio je o svetskom prvenstvu, Kosovu, Aleksandru Vučiću te snimanju svog prvog filma na kineskom jeziku.

Kusturica u novom izdanju "Direktno sa Filipom" kaže da se Srbija decenijama kažnjava zbog bliskosti sa Rusima te da je naša fudbalska reprezentacija u utakmici sa Švajcarskom brutalno opljačkana. Reditelj je Filipu Čukanoviću rekao i da su najveći profiteri na Balkanu Albanci. 

"Srbija mora da se bori za deo kosovskog bogatstva i teritorije. Kosovo je jedna od najvećih pljački dvadesetog veka. Ne znam da li može da se reši onako kako smo zamislili, ali plaši me da veliko popuštanje može da dovede u pitanje i narod i njegovu vlast jer svako popuštanje vodi ka tome da ,,zapad,, onoga koji obavi instalira nekim novim. Nadam se da rukovodstvo neće biti glupo i dozvoliti da bude iskorišćeno za jednokratnu upotrebu,, 

Kusturica objašnjava i zašto je podržao Aleksandra Vučića. Tvrdi i da u Srbiji uvek postoji dovoljno trafikanata koji misle da onaj koji je na vlasti sve loše radi. Govori i o podizanju spomenika braći Sokolović i Svetom Makariju. 

Otkriva i kada počinje da snima svoj prvi film na kineskom jeziku i sa kineskim glumcima pod nazivom "Just one more time".