SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Laibach predstavlja "Also Sprach Zarathustra" 15. prosinca u Tvornici
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.12.2017. - 16:12:00
ZAGREB -  Kontroverzna slovenska grupa Laibach u petak, 15. prosinca, dolazi u Tvornicu kulture, što će joj biti drugi nastup u Zagrebu ove godine, a vraća se u sklopu europske turneje koja je počela 4. studenog u Budimpešti, te završava upravo u Tvornici, najavio je organizator koncerta agencija LAA.

Laibach će predstaviti svoj novi studijski album "Also Sprach Zarathustra", te izvesti stare rijetko izvođene pjesme u novim aranžmanima,

Novi album komentirao je glazbeni magazin The Wire poručivši kako je projekt toliko laibachovski da je čudo što ga nisu ranije realizirali. Portal Cryptic Rock ga naziva remek-djelom, a ugledni austrijski Wiener Zeitung jednostavno piše  - Laibach je sjajan, navodi organizator.

Krajem listopada Laibach je objavio i videospot "Vor Sonnen – Aufgang", koji je sniman tijekom koncerta održanog u svibnju u Lisinskom. Za izvedbe "Das Nachtlied I" i "Vor Sonnen - Aufgang" također su objavljeni videospotovi.

Glazbu koju će predstaviti Laibach je skladao za kazališnu predstavu "Tako je govorio Zaratustra", baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea. Predstavu je režirao Matjaž Berger u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu.