SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
KONCERTI
 
Laibach u prosincu u Tvornici kulture
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 24.08.2017. - 12:55:10
ZAGREB - Zagrebačka Tvornica kulture ugostit će 15. prosinca najpoznatiji slovenski sastav Laibach, koji će u sklopu svoje jesenske europske turneje hrvatskoj publici predstaviti novi studijski album "Also Sprach Zarathustra", najavio je organizator koncerta agencija LAA.

Novu glazbu Laibach je skladao za kazališnu predstavu "Tako je govorio Zaratustra", prema filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea, u režiji Matjaža Bergera i proukciji Anton Podbevšek teatra iz Novog Mesta, ističe se u najavi.

Prve recenzije albuma "Also Sprach Zarathustra" izuzetno hvale novo ostvarenje benda, pa tako The Wire piše kako je to "projekt toliko laibachovski da je čudo što ga nisu ranije realizirali"; portal Cryptic Rock ga naziva soničnim remek-djelom, a ugledni austrijski Wiener Zeitung jednostavno piše "Laibach su sjajni'", dodaje se.

Album prate i dva videospota, za "Das Nachtlied I" i "Vor Sonnen-Aufgang".

U Zagreb se Laibach vraćaju u sklopu europske turneje koja započinje 4. studenog u Budimpešti i uključuje više od 16 koncerata po kontinentu. Na novoj seriji nastupa bend će izvoditi potpuno novi program, pjesme s aktualnog albuma te prearanžirane klasike iz svog repertoara koje nisu izvodili godinama.