DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NBA
 
LeBron dobiva novu ulogu
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 04.10.2019. - 20:11:36
LOS ANGELES - Lakersi bi u sljedećoj sezoni mogli koristiti LeBrona Jamesa kao "službenog" razigravača.

Jedan od najboljih igrača današnjice je tijekom karijere često preuzimao ulogu organizatora igre, zbog čega su trpjeli njegovi suigrači kojima je to primarni zadatak.

Na pripremnoj utakmici odigranoj petog dana trening-kampa trener Frank Vogel isprobao je novi eksperiment. Postavio je Jamesa u ulogu razigravača, dok je Anthony Davis igrao na mjestu klasičnog centra.

"Imamo mnogo različitih paketa za postave na terenu. Mogli bismo proći kroz sve njih tijekom sezone, tako da je sada vrijeme da vidimo kako te ideje funkcioniraju. Imamo nižu petorku, višu petorku, bržu petorku, sporiju petorku. Imamo luksuz raditi različite stvari", rekao je LeBron James.

Amerikanci predviđaju da će prvu petorku Lakersa iduće sezone činiti Rajon Rondo, Danny Green, LeBron James, Anthony Davis i Dwight Howard, dok će priliku s klupe za pričuve čekati Quinn Cook, Avery Bradley, Kyle Kuzma, Kentavious Caldwell-Pope i JaVale McGee.

Mjestu u rosteru nadaju se i Alex Caruso, Tony Daniels i Jared Dudley, dok će DeMarcus Cousins vjerojatno propustiti cijelu sezonu zbog teške ozljede koljena.