SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GLAZBENA LEGENDA
 
London: Otvara se izložba posvećena Princeu
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 27.10.2017. - 13:53:31
LONDON - U Londonu će danas biti otvorena izložba posvećena karijeri američkog glazbenika Princea, koji je iznenada preminuo 2016. godine.

Restrospektiva nazvana "My name is Prince" (Moje ime je Prince) prikazat će instrumente, nagrade i modne detalje umjetnika, poznatog kao "dijete Minneapolisa".

Na izložbi će biti jedna od omiljenih Princeovih gitara koja se 1979. godine pojavljuje u video spotu pjesme "Why you wanna treat me so bad".

Veliki dio izložbe će biti posvećen albumu "Purple Rain", a među modnim detaljima bit će izloženi Princeov neseser za šminku, ogrlice i sunčane naočala.

Izložba u O2 Areni u istočnom dijelu Londona, gdje je Prince održao koncert 2007. godine, trajat će do 7. siječnja 2018. godine.

Pedesetsedmogodišnji glazbenik iznenada je preminuo 21. travnja 2016. u svom domu od prekomjerne doze lijeka protiv bolova na bazi opioida.

Prince, čije je pravo ime bilo Prince Rogers Nelson, bio je jedan od najvećih glazbenika 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su "Cream" ili "Kiss" u kojima je miješao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu funka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit "Purple Rain".

Autor je više stotina pjesama i dobitnik šest glazbenih nagrada Grammy i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oscara za originalnu pjesmu "Purple Rain" iz istoimenog filma iz 1985. godine.