DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
London zabranjuje oglašavanje nezdrave hrane u javnom prijevozu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 23.11.2018. - 17:31:57
LONDON - Britanska prijestolnica je najavila zabranu oglašavanja nezdrave hrane u javnom prijevozu, ističući kako tim potezom žele pomoći u borbi protiv pretilosti kod djece.

Slijedom zabrane koja stupa na snagu u veljači iduće godine proizvođačima hrane i pića bit će dopušteno samo oglašavanje zdravijih proizvoda, umjesto pukog oglašavanja brendova, objavili su londonska tvrtka za javni prijevoz TfL i gradonačelnik Sadiq Khan.

"S obzirom na 30 milijuna putovanja dnevno u TfL-u, njegov oglašivački prostor nudi ključnu priliku za promoviranje kvalitetne hrane i zdravog stila života među djecom i članovima njihove obitelji odnosno skrbnicima", objavili su u zajedničkom priopćenju, prenosi Hina.

Istraživanje je pokazalo da 82 posto Londončana podupire zabranu.

"Zabrana oglašavanja nezdrave hrane u javnom prijevozu dio je paketa mjera koje uvodim", objavio je gradonačelnik Khan na Twitteru.

"Moramo poduzeti oštre mjere u borbi protiv dječje pretilosti koja je tempirana bomba a sastavni je dio toga smanjena izloženost oglašavanju nezdrave hrane", poručio je Khan.

Slavni kuhar Jamie Oliver podupro je potez gradonačelnika i gradskog poduzeća za prijevoz.

"Imaju nadmoćnu podršku Londončana koji su jasno i glasno poručili da žele javni prijevoz sa zdravijim oglasima i porukama", objavio je slavni kuhar na Twitteru.

Iz londonske tvrtke za javni prijevoz ističu sve više dokaza da izloženost djece oglašavanju manje zdrave hrane povećava rizik od prekomjerne težine ili pretilosti.