SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MUZEJI
 
Louvre u Abu Dhabiju od otvaranja privukao milijun ljudi
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 10.11.2018. - 09:50:16
ABU DHABI - Muzej Louvre u Abu Dhabiju od otvaranja prije godinu dana pohodilo je više od milijun posjetitelja, među kojima su više od polovine strani turisti, objavila je Uprava za turizam i kulturu Abu Dhabija.

Muzej je uz veliku pompu otvoren u studenom 2017. godine uz prisustvo francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i vođe Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Muhamed bin Zajed al Nahjana.

"Prije godinu dana predstavili smo Louvre Abu Dhabija kao poklon svijetu. Danas smo ponosni što smo ga podijelili s više od milijun posjetitelja", rekao je Mohamed Kalifa al Mubarak, predsjednik Uprave za turizam i kulturu.

On je rekao da 40 posto posjetitelja čine stanovnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, a 60 posto posjetitelji s Bliskog Istoka, Europe, SAD-a i Azije. Za prvu godišnjicu Louvrea Abu Dhabi organizirane su plesne predstave, koncerti i posebna izložba posvećena povijesti trgovine u regiji.

Direktor Louvrea Jean-Luc Martinez pozdravio je "neporeciv uspjeh" Louvrea Abu Dhabi, muzeja koji "privlači i šarmira" posjetitelje. Francuski ministar kulture Franck Riester također je bio prisutan u Abu Dhabiju za prvu godišnjicu muzeja.

Louvre Abu Dhabi prvi je muzej koji nosi ime Louvrea van Francuske. Ima gotovo 600 eksponata u modernoj i svijetloj zgradi. Nalazi se na otoku Saadiyat, turističkom i kulturnom centru koji se razvija na ulazu Abu Dhabija, glavnog grada Emirata.