SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
OGORČENJE
 
Madonna o tekstu New York Timesa: Kao da sam silovana
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 07.06.2019. - 07:07:15
NEW YORK - Američka pjevačica Madonna rekla je da se "osjeća kao da je silovana" pošto je pročitala članak o sebi u New York Timesu i dodala da će se uvijek boriti protiv patrijarhalnog društva.

"Reći da sam razočarana tim člankom, bio bi eufemizam", napisala je pjevačica na Instagramu.

"Novinarka koja je napisala taj članak provela je sate i dane i mjesece sa mnom i pozvana je u svijet koji malo ljudi ima prilike vidjeti. Ali ona je izabrala da se fokusira na trivijalne i površne stvari kao što je etničko porijeklo moje dvojnice, materijal od kojeg su moje zavjese i na beskrajne komentare o mojim godinama koje nikad ne bi bile spomenute da sam muškarac", nastavila je Madonna.

List je objavio opsežan članak, portret o njoj pod naslovom "Madonna sa 60 godina" (Madonna at Sixty) koji obuhvaća sve periode života te pjevačice. Ona je rekla da ima pravo da kaže da se "osjeća kao silovana" jer zna kako je to pošto je upravo to doživjela s 19 godina, kada se doselila u New York.

Taj članak je, kako smatra, još jedan dokaz da je New York Times "jedan od osnivača patrijarhata" i poželjela "smrt patrijarhatu duboko uvriježenom u društvu".

"Nikad neću prestati da se borim da ga iskorijenim", rekla je pjevačica koja je lani proslavila 60. rodjendan.

"Izgleda da ne možemo popraviti društvo i njegovu beskrajnu potrebu da ponizi i ocrni ono što zna da je pozitivno, posebno snažne i nezavisne žene", napisala je Madonna.