DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ALBUM
 
Manic Street Preachers najavili novi album "Resistance Is Futile"
Autor/izvor: Milica Mančić
Datum objave: 17.11.2017. - 13:30:52
LONDON - Manic Street Preachers najavili su izlazak novog albuma 'Resistance Is Futile' za 6. travnja.

Velški bend proveo je 2017. godinu radeći na svom trinaestom studijskom albumu, dok je pjevač i gitarist James Dean Bradfield istovremeno pisao glazbu za film "The Chamber" Bena Parkera. Prvi album u posljednje četiri godine Preachersi su opisali kao povratak svom klasičnom zvuku, koji velški trojak naziva "melankolijom za široki ekran". Bend je album najavio priopćenjem: 

“Glavne teme albuma ‘Resistance Is Futile’ su sjećanje i gubitak, miješanje stvarnosti i umjetnosti radi pronalaženja skrovišta i nadahnuća. Album je opsesivno melankoličan, pa na mnoge načine podsjeća i na naivnu energiju (njihovog debi) albuma ‘Generation Terrorists’ i na orkestralni zamah albuma ‘Everything Must Go’. Nakon početnih odlaganja i poteškoća, ploča se vrlo brzo složila u proteklih par mjeseci, u naletu kreativnosti, uz malo napornog rada koji priliči staroj školi.”

Album ‘Resistance is Futile’ snimljen je u novom studiju Preachersa koji se zove “Door to the River” i nalazi se u blizini Newporta.

Uz novi album, Manic Street Preachers su najavili i veliku britansku turneju u okviru koje će u travnju i svibnju održati osam koncerata na stadionima, uključujući Wembely Arenu u Londonu.

Trailer za ‘Resistance is Futile’ možete pogledati ovdje.