SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Maras izbacio HRT s press konferencije
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 25.02.2019. - 12:17:02
ZAGREB - Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras pridržava se odluke stranke o bojkotu HRT-a do velikog prosvjeda u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva u subotu 2. ožujka. 

Ekipu HRT-a poslao je van s press konferencije u ponedjeljak. Maras se na početku konferencije ispričao i kazao da ne voli takve situacije.

"Nije do vas osobno, ja se ispričavam, ali priključili smo se bojkotu HRT-a. Mi smo se jednostavno priključili akciji HND-a koja traje do subote 02. ožujka, do tada ne dajemo izjave za HRT. Time protestiramo protiv, po nama, najgoreg javnog servisa u Europi", rekao je Maras.

Dodao je da HRT nisu ni pozvali na ovu press konferenciju, te da su vjerojatno došli vidjevši poziv na Hini.

"To nema veze s konkretnim kolegama koji rade na HRT-u, ima ih puno koji profesionalno rade svoj posao. Nažalost, ima ih 32 koji su tuženi od strane HRT-a, to je čin solidarnosti s vama javnim djeltatnicima koji prenosite informacije i to je čin protesta protiv takvog HTV-a... Mislim da SDP kao stranka, velika hrvatska stranka koja zastupa interese građana, mora reagirati, to je primjereno i ispravno. Pozivam sve velike stranke da naprave isto, bilo bi dobro da se i HDZ ponaša na ovakav način, ali očito njima odgovara ovakav HTV pa to neće napraviti. To je jedini razlog zašto smo se odlučili za ovakvu gestu", rekao je Maras.

Podsjetimo, trideset udruga civilnog društva izvijestilo je da do novinarskog prosvjeda koji će se održati 2. ožujka 2019. pod nazivom "Novinarstvo ne damo!" neće sudjelovati u programu HRT-a pojavljivanjem u HRT-ovom studiju ni davanjem izjava, a sve u znak podrške tuženim novinarima i medijima.

Pridružili su im se Amsterdamska koalicija, SDP, stranka Možemo, Radnička Fronta, SDSS, START Dalije Orešković, Marko Vučetić...