SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZA SLADOKUSCE
 
Matej, Matija i Hakan nose Vivaldija u svijet (VIDEO)
Autor/izvor: Jurica Ilić
Datum objave: 20.06.2017. - 09:16:51
ZAGREB - Od našeg sjajnog skladatelja i glazbenika Mateja Meštrovića dobili smo priopćenje za medije u kojem se navodi kako "Spektakularnim video spotom Matej Meštrović najavljuje album "Vivaldi 4 godišnja doba za 3 klavira"

Režiju i montažu spota potpisuje Matej Meštrović, iz čije su radionice izašli već mnogi uspješni video uradci, a spot se temelji na veličanstvenim video kadrovima proslavljenog fotografskog dvojca Romulić - Stojčić.

Radi se o albumu Mateja Meštrovića "Vivaldi 4 Seasons for 3 Pianos" koji je ove zime zajedno sa pijanistima Matijom Dedićem i Hakanom Ali Tokerom snimljen u MSU Zagreb.

Album na svjetsko tržište izlazi 11. kolovoza za izdavačku kuću Navona Records iz Amerike u distribuciji  NAXOSA.

Realizaciju projekta pomogli su Ured za kulturu Grada Zagreba, Yamaha Euro-unit iz Čakovca, MSU Zagreb i tvrtka S.B.S. iz Svete Nedelje.

Na stranici američkog izdavača albuma piše :

"Navona Records ponosno predstavlja "4 godišnja doba za 3 klavira", hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, u energičnoj transkripciji koja poput vihora donosi novo čitanje Vivaldijeva 4 godišnja doba. Zajedno s Matijom Dedićem i Hakanom Ali Tokerom na tri klavira ( i harmonici ), Meštrović temeljito preispituje Vivaldijeve koncerte, a njegov rad je puno više od obične transkripcije. Meštrovićeva tako radikalna obrada, prerasta u gotovo potpuno novo djelo."

Meštrović za jesen najavljuje i nekoliko promotivnih koncerata "Vivaldija za 3 klavira" po Hrvatskoj, na kojima će uz Matiju Dedića, Hakana Ali Tokera i Meštrovića kao poseban gost večeri nasupati pijanist i kompozitor Matthew Mayer, vlasnik web stranice Solopiano na kojoj je Meštrovićev predhodni solo klavirski album "My Face Music Book" nagrađen "Albumom godine" u kategoriji klasične glazbe.

Ova kombinacija tri klavira i Matejevo prearanžiranje popularnog Vivaldijeva djela po svemu je posve jedinstven i nadasve uspio pothvat, pa svima uključenima treba zaželjeti veliko osvajanje glazbenog svijeta.