SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GLAZBENI UŽICI
 
Matija svira Arsena, ali na trostruki bis
Autor/izvor: Jurica Ilić
Datum objave: 06.07.2016. - 12:11:12
ZAGREB - Kad iz Croatia Recordsa pošalju obavijest, sigurne su dvije stvari: da je vijest dobra i da je možete prenijeti bez da popravljate tipfelere!

Evo jedne takve informacije:  Sinoćnjim koncertom našeg najboljeg pijanista Matije Dedića, na zagrebačkoj popularnoj sceni Amadeo, na najbolji je način predstavljena sjajna diskografska priča albuma "Matija svira Arsena" koja objedinjuje tri izdanja - CD, LP i DVD.

CD "Matija svira Arsena" Croatia Records je objavila u studenom prošle godine. Vrhunsko glazbeno djelo nastalo u posebno emotivnom trenutku, na vrhuncu

Matijine pijanističke vještine i u prekrasnom prostoru Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, prepoznato je od strane glazbenih znalaca, ali i publike. Već dugo niti jedno jazz izdanje nije izazvalo toliko zanimanje javnosti. Album "Matija svira Arsena" osvojio je čak 5 Porina, proglašen je najboljim albumom prošle godine, a na vrhu top liste najprodavanijih izdanja nalazio se čak punih 16 tjedana.

Nakon šest mjeseci album je objavljen i na vinilu koji je izrađen u londonskom The Vinyl Factoryju, a rezan u glasovitom Abbey Roadu u Londonu. Dvanaest Arsenovih legendarnih skladbi i Matijin vrhunski pijanizam u kojem je objedinio sve svoje pijanističke, harmonijske i konceptualne želje pri čemu je sačuvao Arsenovu prepoznatljivost, osobna su Matijina posveta ocu, Arsenu Dediću, najutjecajnijem hrvatskom skladatelju.

Njegove osebujne izvedbe Arsenovih poznatih tema potpuno su očarale publiku u rasprodanom Zagrebačkom kazalištu mladih, a upravo taj koncert održan u ožujku ove godine zabilježen je kamerom i objavljen na DVD-u "Matija svira Arsena - live in ZKM". Osim snimke koncerta, najnovije DVD izdanje sadrži kao bonus intervju s Matijom Dedićem.

Upravo je ovo izdanje jučer, na najbolji mogući način predstavljeno publici, na pozornici uz Arsenove skladbe i Matijinu magičnost u izvođenju. Matija Dedić tri se puta vraćao na bis! Njegova bravuroznost koju uvijek iznova pokazuje na svojim koncertima i neusporediv opus skladbi koje nam je Arsen Dedić ostavio u nasljeđe, pokazatelj su njihova velikog značenja za hrvatsku glazbu.

DVD "Matija svira Arsena, live in ZKM" po cijeni od 79 kuna kupite od ovog petka, 8. srpnja na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa. Uživancija!