SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
JAZZ
 
Međunarodni dan jazza obilježit će se u deset hrvatskih gradova
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 29.04.2019. - 12:59:38
ZAGREB - Međunarodni dan jazza obilježava se 30. travnja kako bi se istaknuo jazz i njegova uloga povezivanja ljudi u svim krajevima svijeta, a u Hrvatskoj će se obilježiti u 10 gradova koncertima, edukacijama i radionicama.

Međunarodni dan jazza od 2011. okuplja zajednice, škole, umjetnike, povjesničare, akademike i ljubitelje jazza diljem svijeta kako bi proslavili i upoznali jazz i njegove korijene, budućnost i utjecaj, izvijestili su iz Hrvatske glazbene unije, jednog od organizatora manifestacije.

Glazbeni programi održat će se u utorak u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Puli, Šibeniku, Varaždinu, Čakovcu, Karlovcu i Koprivnici, a sastojat će se od jazz koncerata, edukativnih satova u školama, glazbenih radionica te medijskih gostovanja.

U Zagrebu će jazz instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, proći kroz širi centar grada svirajući u oldtimer vozilima, a na Trgu bana Josipa Jelačića bit će veliki koncert.

Program u Puli počet će u jutarnjim satima na pulskoj tržnici, u Rijeci će glazbenici svirati na Korzu, dok se večernji program nastavlja nastupom u klubu Tunel, dok Osječani program mogu pratiti u u Slama Land Artu.

U Splitu u jutarnjim satima nastupa Jazz trio, u poslijepodnevnim jazz kvartet u sklopu promocije knjige "Svaka nota svoje mjesto ima", dok navečer nastupa grupa Waveform.

U Čakovcu će svirati sastavi Dixieland i Scifidelity orchestra, dok će u Varaždinu nastupiti Trio Petra Eldana.