SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SRPSKI IZBORNIK
 
Mihajlović: Neka Hrvati budu sretni što ne mogu igrati u Maksimiru
Autor/izvor: SEEbiz / Index.hr / Žurnal
Datum objave: 12.03.2013. - 11:31:18
ZAGREB - Utakmica protiv Hrvatske se bliži, tenzije su sve veće, a onaj tko manje podlegne atmosferi bit će u velikoj prednosti, misli srpski izbornik Siniša Mihajlović.
"Volio bih da mi cijeli Maksimir zviždi, da me pljuje, samo da igrače ne diraju. Mene su ionako uvijek pljuvali. Tako je bilo i zadnji put, pa znaju kako su prošli u Zagrebu. Ovaj put ne mogu igrati, a to je pozitivna stvar za Hrvate. Kako god, mi na provokacije nećemo nasjesti", poručio je srpski izbornik za Žurnal.

Zna koji su preduvjeti dobrog rezultata u Zagrebu. Srbiji se ne smije dogoditi raspad sistema. To im se proteklih godina često događa.

"Moramo na terenu ostati kao tim, moramo biti zajedno, njih 11 i ja. Tko dobije crveni karton, taj više neće dobiti poziv za reprezentaciju", otkrio je Siniša svoje metode.

Zanimljivo je pitanje sastava. Nitko ne može sigurno reći što Mihajlović sprema. Mihajlović je u svom mandatu pozvao 48 različitih igrača, a srpski analitičari s kojima smo proteklih dana razgovarali tvrde da je sigurna samo formacija (4-2-3-1) i obrana,  kao najjači dio srpske ekipe. U napadu "tipuju" na Đurđića ili Sinišinog miljenika, partizanovca Šćepovića. No, mogao bi u napadu zaigrati i Filip Đorđević. 25-godišnji zvezdaš se skrasio u Nantesu od 2008. godine, a do danas je zabio 52 pogotka. Pomogao im je da se vrate u prvu ligu, no idila nije trajala predugo. Ipak, Đorđević je dobio novi stalni ugovor. Siniša Mihajlović pozvao ga je za prijateljski susret s Čileom prošle godine, a Beograđanin je uzvratio pogotkom svega dvije minute nakon što je ušao u igru. Đorđević je dobio poziv u kvalifikacijama za Euro 2007. godine, nije zaigrao, a nakon pet godina Mihajlović ga vraća među žive. Srpski mediji nagađaju da bi u Zagrebu mogao zaigrati u od prve minute, ali treba uzeti u obzir da se radi prije svega o nagađanju.

"Imam sastav u glavi, no vidjet ćemo kako će vikend proći. Daj Bože da se nitko ne ozlijedi. Imam neke dileme, dva – tri mjesta, vidjet ću još nakon razgovora s igračima"

Srbi smatraju da ih Hrvatska doživljava kao autsajdere, pa sugeriraju izborniku da igračima pusti snimku iz 1999. godine.

"Ja optimizam gajim jer znam da ova momčad može pobijediti svakoga, ako igra kako zna".

Dejan Stanković odigrao je 55 minuta za Inter proteklog vikenda, ali je s terena izašao zbog ozljede. I  u takvom stanju, čini se, bit će moralna podrška svojima u Zagrebu.

"Sve ovisi o njemu, tek moramo razgovarati. Ne znam je li ozljeda ozbiljnije prirode ili ne. No, Deki je veliko ime za momke koji su u reprezentaciji i sigurno nam može pomoći na drugi način"