SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
KARIJERE
 
Milana Vuković Runjić nova šefica zagrebačkog Ureda za kulturu
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 11.06.2019. - 15:08:50
ZAGREB - Nakon Tedija Lušetića i Ivice Lovrića, nova pročelnica Ureda za kulturu grada Zagreba je književnica Milana Vuković Runjić.

- Najviše se veselim suradnji s ljudima i svemu novom što me čeka. Za mnom su dvije dragocjene godine u Skupštini Grada Zagreba u kojima sam dosta naučila o toj polifoniji, o raznolikosti razmišljanja o svakom problemu. Mislim da će mi to biti jako dobro u budućnosti', rekla je Milana Vuković Runjić gostujući u HRT-ovim Vijestima iz kulture.

Priznaje da je puna je planova i snova, ali politika ju je naučila da je nešto moguće, a nešto ne, pa je svjesna da će se njezina vječna fantazija o ponovnom otvaranju kavane Corso teško ostvariti.

- S političkim iskustvom oprezna sam sa svime što obećavam jer sam svjesna da postoje mnoge prepreke koje na putu prema ostvarenju želje treba preskočiti', rekla je Vuković Runjić koja je komentirala i gradski proračun za kulturu.

- Proračun je zaista odličan, on je preko sedam posto, za razliku od državnog koji je ispod jedan posto. Upravo mi to daje dobar vjetar u leđa i vjerujem da ćemo se moji kulturnjaci i ja dobro slagati', rekla je Vuković Runjić koja je, uz pisanje, godinama vodila i izdavačku kuću Vuković & Runjić.

- Veseli me što poznajem ljude iz kulturnog života Zagreba, što smo se sreli u mnogobrojnim situacijama, a veseli me što ću moći na još jedan način biti njihova sugovornica i priskočiti im kad budu u problemu. Razumijem ih iz njihove vizure jer sam i sama bila dugo u tom svijetu. Mi kulturnjaci ne živimo više onako teško kao što je Matoš živio u Parizu, ali nekada nam bude i dosta komplicirano', poručila je Vuković Runjić dodajući da ostaje književnica, a da nakladnica, zbog sukoba interesa, službeno više neće biti.

- To ne znači da se neću itekako i dalje zanimati za književnost s nesmanjenom žarom', ustvrdila je Vuković Runjić koja je politički isustvo stekla kao dosadašnja gradska zastupnica. Na prošlim parlamentarnim izborima bila je kandidatkinja stranke Milan Bandić 365 za ministricu kulture.